0312 479 19 39 - 0505 438 38 37

Home » Genel » Yabancı Çalışma İzni Türleri

Yabancı Çalışma İzni Türleri

Yabanci-calisma-izni-danismanlik-hizmeti-basvuru-1

  1. Bağımsız Çalışma İzni : Yabancıların, Türkiye’de en az beş yıl kanuni ve kesintisiz olarak ikamet etmeleri, yaptıkları görevin ülkenin ekonomik kalkınma açısından katma değeri bulunması ve istihdamın faydalı görülmesi halinde düzenlenebilir. Bu tip değerlendirmeler ilgili tüm mercilerden görüş alınarak yapılır.
  2. İstisnai Çalışma İzni : Türkiye’nin taraf olduğu ikili veya çok taraflı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe; ulusal mevzuata aykırı davranmamak ve mesleki hizmetlere ilişkin mevzuata uymak kaydıyla, ilgili mercilerin görüşleri de dikkate alınmak suretiyle, statüleri bu bölümün müteakip maddelerinde belirtilen yabancılara, çalışma izinleri istisnai olarak verilebilir.
  3. Süresiz çalışma izni : Türkiye’nin taraf olduğu ikili ya da çok taraflı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe, Türkiye’de en az “sekiz yıl” kanuni ve kesintisiz ikamet eden veya toplam “altı yıllık” kanuni çalışması olan yabancılara, iş piyasasındaki durum ve çalışma hayatındaki gelişmeler dikkate alınmaksızın ve belirli bir işletme, meslek, mülki veya coğrafi alanla sınırlandırılmaksızın verilebilir.
  4. Süreli çalışma izni: İlgili yasanın 5. maddesine göre; çalışma izinleri “Yabancının ikamet izninin süresi ile hizmet akdinin veya işin süresine göre, belirli bir işyeri veya işletmede ve belirli bir meslekte çalışmak üzere en çok bir yıl geçerli olmak üzere verilir”.İlk defa alınan bir yıllık çalışma izni, süre uzatımı talepleri ile 3 yıla kadar uzatılabilir. Bu durumda, yabancı personelin çalışacağı şirketin, şirket adresinin ve şirketteki iş tanımının aynı olması şarttır.
  5. Ev hizmetlisi yabancı personel çalışma izni: Yabancı yurt dışında uyruğunda bulunduğu veya daimi ikamet ettiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine iş sözleşmesi ibrazı ile çalışma izin ve vize başvurusu yapacaktır. Yabancının temsilciliğimize başvuru tarihini takip eden on işgünü içerisinde Türkiye’deki işverenin, elektronik başvuruyu yapması ve bu Yönetmelikte öngörülen bilgi ve belgeleri yine aynı on işgünü içerisinde Bakanlığımıza ulaştırması zorunludur.

Başvurunuz için yasada belirlenen kriterleri taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için Ekol Danışmanlığı  arayınız.
( İletişim :Telefon: 0312 479 19 39 Gsm: 0505 438 38 37 )